Investment Banking Boutique Investment Banking Boutique Investment Banking Boutique
RU EN LT

“Už savo akcijas gavau labai gerą kainą. Patarėjų kompetencija ir profesionalumas man ypač padėjo, esu dėkingas  HORTUS – jie tikrai gerai išmano savo darbą .”

Gintautas Nemeikšis

Sėkmingai pardavęs 25% ŽŪB “ROBUSTA” akcijų paketą 

“KPMG vardu norėjau padėkoti jums už profesionalų projekto vedimą; su tokiais partneriais tikrai malonu dirbti, net ir esant skirtingose barikadų pusėse.”

Darius Klimašauskas
UAB “KPMG Baltics” įmonių finansų vadovas

HORTUS įvertino mano verslą, derėjosi su keliais pirkėjais ir paruošė sutartis. Patyriau, kad profesionalų pagalba yra  svarbi, kad nepadarytum klaidų ir manau tikrai verta mokėti už tokias verslo pardavimo patarėjų paslaugas.”                   

 Arvydas Medžiaušis , sėkmingai pardavęs UAB ,,Instreita” kontrolinį akcijų paketą

„ Esu dėkingas, kad HORTUS nustatė realią mano akcijų vertę, organizavo sandorį ir labai padėjo derybose“

Jonas Balčius,
sėkmingai pardavęs savo 50 % UAB “Jovaigė” akcijų paketą

“Tai aukščiausio lygio navigacija bei palaikymas sprendimų ir derybų jūroje.”

Mindaugas Karalius
UAB “MK Laivyba” generalinis direktorius

Parduodant savo verslą pasirinkite profesionalų patarėją

Spausdinti puslapį
2021-04-29

 

 

Parduodant savo verslą pasirinkite profesionalų patarėją

Jeigu ruošiatės parduoti ar pirkti verslą, įsitikinkite, kad finansų ir strategijos patarėjas:

Supranta jūsų verslą: verslų pardavimų ir įsigijimų patarėjas stebi dabartines rinkos tendencijas, seka sandorių statistiką, tarpusavyje susijusių pramonės šakų sąveiką, gauna užsienio investuotojų užklausas –  tai žymiai padidina klientui galimybes gauti geresnę kainą už jo parduodamą verslą.

Yra profesionalus, įžvalgus ir patyręs: išskirtinis patarėjas investicijų klausimais ras tuos investuotojus ir įmones, kurios labiausiai įvertins Jūsų, kaip kliento verslą.

Išnaudoja savo ryšius su investuotojais : geras patarėjas panaudos platų užsienio investuotojų tinklą, veikiančių konkrečioje ūkio šakoje. Veiksmingas  patarėjas bendrauja su patyrusiais verslo pardavimų ir įsigijimų kolegomis kitose šalyse, gerai suprantančiais finansų rinkas ir vietinius verslus. Tai leidžia jiems užmegzti kontaktus su naujais investuotojais ir įmonėmis, kurios gali susidomėti Jūsų verslo įsigijimu.

Kokius patarėjus derėtų samdyti ?

Normalu, kad verslo savininkui, galvojančiam apie savo įmonės pardavimą, nėra lengva apsispręsti, kokius  samdyti patarėjus.

Tai labai svarbus sprendimas, ir daug klausimų sukasi galvoje: „Ar jie kovos dėl mano interesų? Ar jie turi pakankamai didelę kontaktinę bazę, kad parduotų mano verslą? Ką daryti, jei iš manęs prašoma įsipareigoti- apmokėti pradines patarėjų paslaugas, o jeigu nepavyks verslo parduoti? “.

Juk pasitaiko ir „patarėjų“, kurie temoka gražiai kalbėti ir rašyti bevertes ataskaitas. Tačiau jie nežino, kaip rasti tinkamą pirkėją – jie neturi reikalingų techninių ir žmogiškųjų išteklių, patirties, todėl neranda reikiamo pirkėjo Jūsų verslui.

Pasak „Hortus Investment Banking“ direktoriaus Valdemaro Vaičekausko: „Mūsų jau daugiau kaip 15 metų patirtis vykdant verslų pardavimo ir įsigijimo sandorius parodė, kad daugiau kaip 80% verslo pardavimo rezultatų yra pagrįsta nuosekliu ir metodišku darbu, susijusiu su pirkėjo paieška ir tiesioginiu bendravimu su sprendimus priimančiais asmenimis. “.

Jūsų verslo pardavimas – tai yra pats svarbiausias sandoris per visą Jūsų įmonės istoriją, todėl Jūs nusipelnote profesionalių patarėjų, galinčių maksimaliai padidinti Jūsų verslo pardavimo vertę.

Patarėjai vaidina labai svarbų vaidmenį pardavėjui, todėl būna, kad kai kurie pirkėjai bando juos apeiti ir kalbėti tiesiogiai su įmonės savininku. Tad jeigu neturėsite, kas Jums profesionaliai pataria, galite pridaryti klaidų ar suteikti pirkėjui nepagrįstų nuolaidų ir taip prarasti pinigų.

Kai kuriais atvejais pirkėjas bando įgyti kliento pasitikėjimą ir skatina pamiršti savo patarėjus, sakydamas, kad viskas būtų sklandžiau, jei jie kalbėtų vienas su kitu tiesiogiai. Tad geriau nepakliūti į tokius spąstus, kai pirkėjas siekia susikurti galimybę deryboms su mažiau patyrusiu asmeniu, kad gautų geresnę kainą.

Kokios dažniausiai būna verslo pardavimo priežastys ?

Šios priežastys dažniausiai būna:

– konkurentų spaudimas;

– išteklių trūkumas naujiems verslo sektoriaus pokyčiams ar plėtrai įgyvendinti;

– konkurentų pasiūlymas parduoti verslą;

– akcininkų nesutarimai;

– asmeninės priežastys, tokios kaip priešpensijinis amžius, sveikatos problemos, vaikų nenoras    arba negalėjimas perimti verslą, pavargimas po daugelio metų sunkaus darbo ar noras praleisti   daugiau laiko su šeima ir artimaisiais arba pakeisti gyvenimo stilių, gyvenamą vietą.

Geriausias patarėjas Jūsų verslo pardavimui organizuoti

,,Hortus Investment Banking” – tai įmonė, kurios specializacija yra verslo pardavimas ir įsigijimas ir mes lydime mūsų klientus per visą verslo pardavimo procesą – pradedant nuo verslo įvertinimo iki momento, kai klientas gauna pinigus į savo sąskaitą už parduotą verslą. Mes siūlome specializuotą paslaugą, esame sukaupę daugiametę sandorių patirtį, remiamės savo partneriais – tarptautinės finansų ekspertų komandos tinklu. Mūsų pažangios technologijos ir turimos duomenų bazės garantuoja sandorių kokybę.

Mes garantuojame klientams, kad verslo pardavimo proceso metu visada laikysimės šių principų: metodiškumo, kompetencijos ir skaidrumo.