Investment Banking Boutique Investment Banking Boutique Investment Banking Boutique
RU EN LT

“KPMG vardu norėjau padėkoti jums už profesionalų projekto vedimą; su tokiais partneriais tikrai malonu dirbti, net ir esant skirtingose barikadų pusėse.”

Darius Klimašauskas
UAB “KPMG Baltics” įmonių finansų vadovas

“Tai aukščiausio lygio navigacija bei palaikymas sprendimų ir derybų jūroje.”

Mindaugas Karalius
UAB “MK Laivyba” generalinis direktorius

„ Esu dėkingas, kad HORTUS nustatė realią mano akcijų vertę, organizavo sandorį ir labai padėjo derybose“

Jonas Balčius,
sėkmingai pardavęs savo 50 % UAB “Jovaigė” akcijų paketą

“Įsitikinau, kad vienam, be strateginių patarėjų sėkmingas verslo pardavimas būtų sunkiai įmanomas, ypatingai derantis su stambiu užsienio investuotoju.”

Kęstutis Sinskas,
sėkmingai pardavęs UAB “Gensina”

HORTUS įvertino mano verslą, derėjosi su keliais pirkėjais ir paruošė sutartis. Patyriau, kad profesionalų pagalba yra  svarbi, kad nepadarytum klaidų ir manau tikrai verta mokėti už tokias verslo pardavimo patarėjų paslaugas.”                   

 Arvydas Medžiaušis , sėkmingai pardavęs UAB ,,Instreita” kontrolinį akcijų paketą

Verslų koncentracija Lietuvoje            

Spausdinti puslapį
2020-11-19

Koncentruotos šalies rinkos pavyzdys yra mobiliojo ryšio sektorius, kuris išgyveno „Omnitel“ ir TEO susijungimą. Jame nuolat stumdosi tie patys trys žaidėjai, tačiau ir šiomis sąlygomis jau bene 20 metų vykstanti bendrovių konkurencija gerokai numušė mobiliojo ryšio kainas. „Telekomunikacijos rinka yra geras konkurencijos pavyzdys, dėl jos Lietuvoje turime vienus mažiausių tarifų. Vėlgi reikia pasakyti, kad naujokams į šią rinką įeiti nelengva dėl tam tikro slenksčio. Čia reikia gana didelių investicijų, be to, veikla yra licencijuojama“, – pabrėžė verslo konsultacijų ir investicijų bendrovės „Hortus Investment Banking“ vadovas Valdemaras Vaičekauskas.

Vienos labiausiai fragmentuotų šalies rinkų, eksperto teigimu, yra duonos ir mėsos perdirbimo sektoriai. V. Vaičekauskas taip pat neatmeta didesnės koncentracijos tikimybės draudimo rinkoje, tačiau dabar aktyvesnių žingsnių ta linkme nepastebintis. Finansų analitikų asociacija kasmet seka Lietuvos įsigijimų bei prisijungimų rinką ir fiksuoja didesnius nei 100 tūkst. eurų sandorius. Pernai už daugiau nei 5 mln. eurų sudaryti 27 sandoriai, iš jų septyniolikos pirkimo suma neviešinama.

V.Vaičekausko teigimu, viešai sudaromų prisijungimo sandorių trijose Baltijos šalyse kasmet būna apie 40. Iš visų sudaromų prisijungimo ir įsigijimo sandorių 90 proc. yra mažesni nei 5 mln. eurų. Eksperto teigimu, augimo kelias įsigyjant kitas įmones šiandien dar labiau būdingas Vakarų bendrovėms, tačiau pastebima nauja tendencija – vietos įmonių susidomėjimas investicijomis užsienyje. „Pastaruosius trejus metus verslų, kurie žvalgosi ir plečiasi užsienyje, tikrai daugėja. Vienas tai lemiantis dalykas – įmonės didėja, vadinasi, namų rinka, taip vadinkime Baltijos šalis, joms tampa per maža. Kitas veiksnys yra tai, kad kompetencijos ir profesionalumas didėja, auga ir drąsa, ambicijos“, – pabrėžė ekspertas.

Skaitykite daugiau: https://naujienos.alfa.lt/leidinys/iq/207131/